Home | Geschiedenis | Vaargebied

Faciliteiten haven

Jachthaven Dragt is de oudste jachthaven van Aalsmeer en misschien ook wel de meest gastvrije. De beschutte haven biedt u alle wenselijke faciliteiten voor een aangenaam en rustig verblijf. De havenmeester maakt u met alle genoegen wegwijs op het haventerrein.

Een overdekte botenloods
De overdekte botenloods beschikt over ligplaatsen voor schepen tot 12 meter lengte. In de winter wordt het middengedeelte van de botenloods gebruikt voor extra overdekte stalling. Wilt u meer informatie over de overdekte botenloods, neemt u dan contact op met de havenmeester via telefoonnummer 0297-324464 of info@jachthavendragt.nl.

Ruime parkeergelegenheid
Naast het ruime aanbod aan openbare parkeerplaatsen heeft Jachthaven Dragt daarnaast tegen betaling privé parkeerplaatsen beschikbaar, voorzien van een beugel met sleutel. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor de huur van een parkeerplaats op Jachthaven Dragt e-mail dan naar info@jachthavendragt.nl.

Een nette en separate toilet-/doucheruimte en een vuilwaterafzuiginstallatie
Jachthaven Dragt beschikt over een hygiënisch verzorgde douche- en toilet-accommodatie. Tevens beschikt de haven over een wasserette, een speciaal hondentoilet, alsmede een vuilwaterafzuiginstallatie voor chemische toiletten. Per 1 januari 2009 mogen pleziervaartuigen geen toiletwater meer lozen op het oppervlaktewater. Het verbod geldt voor alle vaartuigen die onder de Wet Pleziervaartuigen vallen, dus voor jachten van 2,4 tot 24 meter.AED
De jachthaven beschikt over een AED (defibrillator). Deze is geplaatst vlakbij het havenkantoor. Deze AED kan mensen die getroffen worden door een hartstilstand het leven redden. Het gebruik komt neer op drie stappen: Inschakelen - elektroden plaatsen - en na analyse door het apparaat wel of niet een schok geven.

Permanent onderhoud aan de jachthaven
De jachthaven wordt permanent onderhouden om de kwaliteit van de jachthaven optimaal te houden. Heeft u vragen en/of opmerkingen, neemt u dan contact op met de havenmeester.

Een actieve watersportvereniging (Watersport Vereniging Westend)
Watersport Vereniging Westend telt rond de 100 leden en is actief sinds 1917. De thuishaven van de vereniging is gelegen in Jachthaven Dragt. Het clubhuis staat in het water op 198 palen en is bereikbaar via een steiger of per boot. Voor meer informatie: www.wvwestend.nl.

Het weer